Visita als grups de recerca a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (Campus Diagonal-Besòs UPC)

Ahir vam fer una visita als grups de recerca de la XaRFA a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (Campus Diagonal-Besòs UPC) amb l’objectiu de conèixer els seus treballs i projectes actuals, així com entendre les seves col·laboracions i àrees d’investigació. També vam tenir l’oportunitat de veure les seves instal·lacions.

  • El primer grup que vam visitar va ser CIEFMA – UPC – BarcelonaTech (Centre d’Integritat Estructural, Fiabilitat i Micromecànica dels Materials), i vam ser atesos per la Gemma Fargas Ribas. CIEFMA es dedica a l’estudi de la integritat estructural i la fiabilitat dels materials, així com a la micromecànica d’aquests.
  • El segon grup que vam visitar va ser PROCOMAME (Processos de Conformació de Materials Metàl·lics), amb Jessica Calvo com a nostra guia. PROCOMAME se centra en l’estudi dels processos de conformació de materials metàl·lics.
  • El tercer grup que vam visitar va ser e-Plascom, especialitzat en plàstics i composites ecològics. Ens va rebre M Lluisa Maspoch Rulduà, juntament amb en Tobias. Durant la visita, vam conèixer els seus treballs sobre la reducció de l’impacte ambiental dels productes de plàstic utilitzant matèries primeres reciclades o d’origen renovable, així com tecnologies de fabricació sostenibles.
  • Finalment, vam visitar el grup NEMEN (Nanoenginyeria de materials aplicats a l’energia), i vam ser atesos per la Isabel Serrano. NEMEN es dedica a la nanoenginyeria de materials amb aplicacions en l’àmbit de l’energia.

Les visites ens permetran millorar les sinergies entre els diversos grups membres de la XaRFA.