Jornada inaugural del programa XaRFA2MaRKET: Claus per a l’èxit de les spin-off

 

El dimarts 18 de juliol es va celebrar la primera jornada del programa XaRFA 2 MaRKET amb grans ponències, presentacions emocionants i convidats de categoria.

En Roger Uceda, director de Transferència i Valorització de CIM UPC i membre de l’equip de la XaRFA, ha explicat les activitats portades a terme des de la XaRFA fins al moment, fent menció a les visites de les instal·lacions dels grups membres i a com aquestes han enriquit des d’un principi la tasca de la xarxa.

La segona part de l’acte l’ha portat la Laia Iglesias, gestora d’innovació i emprenedora, on ha explicat de forma transversal el camí d’una spin-off des del vessant d’innovació i transferència i s’han presentat els actors de la UPC que ajuden i donen suport durant aquest procés.

L’acte també ha comptat amb la presència d’Alfons Cornella de FUTURLAB, qui ha fet una ponència sobre els consells clau per a què una spin-off / startup sigui d’èxit, passant pels aprenentatges pràctics que li han funcionat al llarg del seu recorregut professional i experiencial.

A la quarta part de l’acte, van presentar-se dos casos reals de spin-offs que formen part de la XaRFA, Aridditive, presentada pel seu COO Arnau Cumelles, i Mimetis, presentada per la Dra. Maria Pau Ginebra. Ambdós van explicar la seva experiencia i van respondre les preguntes dels convidats.

A continuació de les presentacions, s’han realitzat visites a les instal·lacions de diferents grups de la XaRFA a l’EEBE (Escola d’Enginyeria de Barcelona Est).

Aquest recorregut pel campus ha sigut una gran oportunitat per a què tots els assistents poguessin conèixer l’activitat dels grups CIEFMA, PROCOMAME, BBT, e-PLASCOM-CC i NEMEN. Aquestes visites permeten als participants obtenir una visió més propera del treball i  activitat que desenvolupen els grups de recerca companys dins la xarxa.

Per finalitzar l’esdeveniment, s’ha baixat al pati de la UPC del campus del Besòs per compartir converses i generar sinergies, tot amb un pica-pica.