Aprovada la incorporació de dos nous grups a la XaRFA

 

El 20 de juliol del 2023 va tenir lloc la reunió extraordinària de l’Assemblea General de la XaRFA on es va prendre una decisió significativa per al futur de l’activitat de la xarxa. Durant la reunió es va decidir donar llum verda a la incorporació de dos nous grups: ATEM i CPCM.

ATEM (Anàlisi i Tecnologia d’Estructures i Materials) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), és un grup de recerca que treballa amb la tecnologia de les estructures de formigó, acer al carboni i inox, obra de fàbrica de maó i pedra i també de fusta. Amb aquesta base d’expertesa, han vist l’oportunitat d’adoptar la manufactura avançada en el desenvolupament de nous productes innovadors, amb valor i sostenibles.

CPCM (Caracterització i Processos en Ciència de Materials) de la Universitat de Barcelona (UB), és un grup de recerca amb experiència en la caracterització i desenvolupament de nous materials per a l’eliminació de contaminants. Actualment han vist l’oportunitat d’emprar la impressió 3D (Metal Direct Ink Writing) per a desenvolupar estructures de catalitzadors complexes i millorar l’eficiència dels materials.

Amb aquest pas, la XaRFA reforça la seva missió d’impulsar la col·laboració, l’avenç i la transferència en l’àmbit de la fabricació additiva. 

Estigueu atents a les novetats de la xarxa, tenim moltes ganes de descobrir els nous projectes que sorgiran de les sinergies entre els 28 grups de la XaRFA.