Convocatòria oberta del Programa Indústria del Coneixement

 

El programa Indústria del Coneixement, promogut des del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, s’ha presentat aquest matí al Palau Robert amb la intenció d’impulsar un model econòmic basat en el coneixement.

Els ajuts tenen la missió d’incentivar la transferència dels resultats de la recerca provinents dels diferents centres de generació de coneixement del sistema català de ciència i innovació. D’aquesta manera, es vol aconseguir la creació de llocs de treball d’alta qualificació, promoure la visió internacional de la innovació i la transferència, captar fons i una millora significativa de les activitats innovadores.

El programa preveu tres modalitats d’ajuts: Llavor, Producte i Innovadors.

  • La modalitat A (Llavor) està orientada a projectes innovadors amb potencial d’incorporació al sector productiu. 
  • La modalitat B (Producte) està destinada a l’obtenció de prototips i a la valorització i transferència dels resultats d’investigació generada per equips de recerca de Catalunya.
  • La modalitat C (Innovadors) s’adreça a projectes de valorització i transferència de coneixement desenvolupats per innovadors en estades en entitats del sistema de recerca i innovació de Catalunya. Aquest ajut pot ser paral·lel a Producte si el nivell d’identificació de mercat està madur.

Els terminis de presentació de sol·licituds de la modalitat A (Llavors) i la modalitat B (Producte) són del 14 de setembre a l’11 d’octubre. Així mateix, les dates per demanar l’ajut Innovadors són del 23 d’octubre al 20 de novembre.

Durant l’acte s’ha parlat del pla estratègic generat conjuntament entre els agents de recerca i directors de transferència dels centres i entitats. Les actuacions previstes són la captació de talent jove, incrementar el finançament i l’estructuració eficient dels recursos.

Ajut Innovadors 2022 atorgat al projecte DIW Dynamics

La convocatòria Innovadors d’AGAUR per a l’any 2022, sol·licitada des de CIM UPC, va culminar amb una resolució positiva el passat mes de juny.

Aquest mes de setembre s’ha incorporat la Maria Casas a l’equip de CIM UPC per contribuir al projecte DIW Dynamics com a Project Manager d’aquesta futura Deep Tech Startup basada en la tecnologia d’impressió 3D Direct Ink Writing, una tecnologia que té aplicacions en el camp mèdic, energètic o de transport, entre d’altres.