Aridditive representa la UPC en la II Mostra d’Emprenedoria Universitària amb la seva tecnologia innovadora en Impressió 3D de formigó

Reus, 5 d’octubre — Arnau Cumelles, un emprenedor en tecnologia d’impressió 3D de formigó i cofundador d’Aridditive, va representar la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a la II Mostra d’Emprenedoria Universitària que va tenir lloc a Reus el passat dimecres 4 d’octubre.

La II Mostra d’Emprenedoria Universitària va reunir totes les universitats catalanes, posicionant-se com el punt de trobada de la innovació i l’emprenedoria en l’àmbit universitari. Durant la jornada, es van mostrar casos d’èxit de projectes emprenedors i empreses sorgides directament de les universitats, impulsades tant per l’estudiantat com pel personal investigador.

Arnau Cumelles presentant Aridditive.

L’Arnau Cumelles, estudiant de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) de la UPC, va presentar el projecte Aridditive, una spin-off conjunta de CIM UPC i la UPC, que ofereix solucions als reptes que presenta la indústria de la construcció mitjançant la impressió 3D de formigó. La presentació de Cumelles va destacar la missió de l’empresa de revolucionar la construcció mitjançant la reducció significativa d’emissions, temps de construcció i residus de materials mitjançant la fabricació digital.

“Estem orgullosos de tenir projectes tan innovadors com Aridditive representant la UPC a la II Mostra d’Emprenedoria Universitària”, va dir Climent Molins, vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC. “L’enfocament innovador d’aquesta spinn-off en l’àmbit de la construcció sostenible coincideix perfectament amb el nostre compromís de fomentar l’emprenedoria i impulsar canvis positius al conjunt de la societat a través de la tecnologia”.

La presentació de Cumelles va aprofundir en la tecnologia patentada revolucionària d’Aridditive, que permet el control precís del procés d’impressió 3D i ha suscitat interès de companyies de construcció d’arreu del món, així com diferents fons d’inversió que volen ajudar a créixer el projecte empresarial.

“Estem en un moment crític en la indústria de la construcció”, va comentar Cumelles durant la seva presentació. “Amb la tecnologia d’Aridditive, tenim el poder de transformar la forma com construïm, fent-la més sostenible, eficient i respectuosa amb el medi ambient. És un honor representar la UPC i Aridditive en aquest esdeveniment i compartir la nostra visió d’un futur més verd”.

La II Mostra d’Emprenedoria Universitària va ser una plataforma perquè Cumelles mostrés el potencial de la tecnologia d’Aridditive a una audiència diversa, que incloïa empreses líders de la indústria, inversors i altres emprenedors.

Per obtenir més informació sobre Aridditive i la seva tasca pionera en la impressió 3D de formigó, podeu visitar www.aridditive.com.

Sobre Aridditive: Aridditive és una spin-off conjunta de CIM UPC i la UPC dedicada a comercialitzar la tecnologia d’impressió 3D de formigó per al sector de la construcció. Amb un enfocament en la sostenibilitat i la innovació, Aridditive té com a objectiu transformar la indústria de la construcció mitjançant la reducció d’emissions, temps de construcció i residus de materials mitjançant la fabricació digital.