Tancant amb èxit el primer any de la XaRFA amb la Publicació de l’Informe 2023

Barcelona, 31 de gener de 2024.

La XaRFA, sota la coordinació de CIM UPC (centre tecnològic de referència en fabricació avançada), presenta els resultats i avenços assolits en el primer any d’activitat en l’Informe anual 2023. Amb 28 grups de recerca de 14 entitats catalanes, la XaRFA s’ha consolidat com un actor clau en el foment de la fabricació additiva a Catalunya.

Concedida per Agaur amb l’Ajut per a xarxes d’R+D+I 2021 per a dur a terme programes de valorització i transferència dels resultats de recerca en impressió 3D en el teixit català; la XaRFA és un instrument des del qual s’impulsa la col·laboració entre diversos grups d’investigació i amb empreses de sectors econòmics, que per les temàtiques de la seva recerca tenen reptes i objectius comuns d’interès econòmic i social.

El seu programa d’actuacions es fundamenta, durant els primers 3 anys, en millorar i fomentar la valorització, la transferència i la internacionalització de la recerca entorn la fabricació additiva al sistema productiu amb l’objectiu principal d’incubar la creació de fins a 12 spin-offs tecnològiques.

Des dels inicis, la XaRFA i CIM UPC han estat compromesos institucionalment amb la valorització i transferència tecnològica. Aquest compromís al llarg del temps es reflexa en aquest informe a través dels resultats obtinguts durant el primer any d’activitat.

Descobreix la XaRFA en xifres, projectes destacats, propers esdeveniments, les convocatòries obertes i molt més a l’Informe anual 2023. 

Ja disponible aquí!