Èxit de les spin-offs de la XaRFA al 4YFN 2024: impulsant la innovació i la transferència tecnològica en fabricació additiva

Barcelona, 1 de març de 2024.

La XaRFA,  (Xarxa de Referència en Fabricació Additiva), un any més, ha tingut representació al MWC-4YFN 2024, l’esdeveniment internacional de referència en tecnologies i empreses emergents.  Durant quatre dies plens d’activitat, la XaRFA ha reafirmat el seu compromís amb la innovació, la valorització, la transferència i la internacionalització de tecnologies de fabricació additiva. Destaca la participació de dues de les spin-offs de la xarxa, Aridditive i PowerDIW, a l’Startup Corner de la UPC.

Aridditive, spin-off de CIM UPC i la Universitat Politècnica de Catalunya, ha presentat la seva tecnologia d’impressió 3D de formigó, dirigida a mobiliari urbà i prefabricats per a una construcció més eficient i sostenible. Així mateix, PowerDIW, futura spin-off de CIM UPC, ha captivat l’atenció amb la seva tecnologia d’escriptura directa de tinta (DIW) d’alta potència per a la fabricació transformativa que permet l’optimització i personalització de peces complexes en múltiples sectors d’aplicacions. 

Aquest any, s’ha participat també en la taula rodona a l’Associació TECNIO Innovation Experience, amb el cas d’èxit d’Aridditive SL. La sessió ha posat de manifest la importància de la col·laboració entre centres tecnològics, entitats públiques, universitats i empreses del sector.

A través d’aquesta exposició, s’ha donat visibilitat als membres i projectes de la xarxa, s’ha potenciat la interacció amb els agents de sectors d’interès i s’han establert noves col·laboracions i oportunitats. 

Amb aquests resultats positius, la XaRFA consolida la seva posició com a actor clau en la promoció de la investigació, la innovació i la transferència tecnològica en el camp de la fabricació additiva. La xarxa continua impulsant els seus membres cap a la recerca aplicada, el camí de l’emprenedoria i la generació de projectes d’impacte a la societat.

Podeu veure un resum de la participació de la XaRFA al 4YFN 2024 en el nostre canal de YouTube. Per a més informació, si us plau, visiteu www.xarfa.org o poseu-vos en contacte amb nosaltres a través d’info@xarfa.org.