La XaRFA estarà a l’Advanced Factories 2024 presentant les tecnologies singulars dels seus grups membres

La XaRFA, liderada per CIM UPC, anuncia la seva participació en la fira Advanced Factories 2024, el congrés més important d’Indústria 4.0 d’Europa.

14 de març de 2024 – La Xarxa de Referència en Fabricació Additiva (XaRFA) destaca la seva presència a l’Advanced Factories 2024, el congrés d’Indústria 4.0 més gran d’Europa, celebrat a Fira Barcelona – Gran Via del 9 a l’11 d’abril.

Les tecnologies exhibides a l’estand de la XaRFA provenen dels grups beneficiaris de la Convocatòria XaRFA 2 MaRKET, publicada del 8 al 22 de febrer de 2024. Aquesta iniciativa, coordinada per l’àrea de Transferència i Valorització de CIM UPC, ha brindat als participants una oportunitat exclusiva per mostrar les seves innovadores solucions amb potencial de transferència al mercat a la indústria i a agents importants de sectors amb interessos afins.

Durant l’Advanced Factories 2024, quatre grups de recerca representatius de la xarxa presentaran les seves tecnologies emergents amb potencial de transferència:

CIM UPC

Centre tecnològic líder en fabricació avançada de la UPC. L’equip de projectes R+D+I de CIM UPC treballa, a escala nacional i internacional, en vàries línies entre les quals es troba la impressió 3D: fabricació de models prequirúrgics i impressió de pròtesis, bioimpressió 3D de teixits, disseny i desenvolupament de maquinària d’impressió 3D personalitzada i impressió híbrida; impressió 3D de formigó, tecnologia d’impressió metàl·lica WAAM, SLM; nous procediments de caracterització i validació de components, etc.

Aridditive SL

L’spin-off de la UPC i CIM UPC que lidera el camí en solucions avançades d’impressió 3D de formigó. La seva tecnologia innovadora ofereix opcions de construcció sostenible i eficient per a diverses aplicacions en mobiliari urbà i prefabricats, contribuint a un entorn més verd i adaptable.

PowerDIW

Aquesta futura spin-off de CIM UPC, presentarà la seva tecnologia pionera d’escriptura directa de tinta (DIW) d’alta potència per a la fabricació transformativa. Aquesta solució permet la fabricació optimitzada i personalitzada de peces complexes en àrees com l’aeroespacial, l’automoció, sector mèdic i energies renovables.

DIOPMA

El Centre de Disseny i Optimització de Processos i Materials, exhibirà les seves últimes innovacions en el camp de la ciència dels materials. Aquest grup de recerca de la Universitat de Barcelona membre de la xarxa destaca en l’activitat de suport a les empreses a superar reptes presentats en tecnologies emergents i tindrà un expositor amb algunes mostres.

CIEFMA

El Centre d’Integritat Estructural, Fiabilitat i Micromecànica dels Materials destaca per la seva experiència en la caracterització de materials d’enginyeria, incloent ceràmics, metalls i compostos inorgànics. Especialitzats en processos avançats d’optimització, presentarem peces fabricades additivament, amb èmfasi en la línia de recerca de disseny i fabricació de catalitzadors mitjançant la tecnologia Direct Ink Writing per a la producció d’hidrogen i la metanació de CO2.

La XaRFA convida els visitants a explorar l’Estand B309 a l’Advanced Factories

Aquesta és una oportunitat única per formar part d’aquest prestigiós congrés d’Indústria 4.0 i conèixer les darreres solucions en automatització, robòtica, sistemes integrats de producció, intel·ligència artificial, etc. També és l’oportunitat perfecta per establir col·laboracions amb els grups de recerca participants i explorar el futur de la fabricació additiva.

Per a més informació, podeu contactar amb l’equip de la XaRFA a info@xarfa.org.