Tots els detalls sobre la Trobada anual de membres – Assemblea general de la XaRFA 2024

Trobada anual de membres 2024
Trobada anual de membres 2024

La XaRFA, liderada per CIM UPC, celebra amb èxit la Trobada anual de membres i l’Assemblea general el passat dijous 4 d’abril de 2024.

Barcelona, 29 d’abril de 2024 – A inicis de mes, la Xarxa de Referència en Fabricació Additiva (XaRFA) va celebrar la trobada anual de membres i l’assemblea general, una jornada que va ser un rotund èxit i que va reunir a investigadors i doctors, emprenedors i destacats representants del món institucional, acadèmic i empresarial.

L’esdeveniment, celebrat a les instal·lacions de CIM UPC (FME de Barcelona), va ser inaugurat amb paraules de benvinguda a càrrec de la Sra. Laia Arnal Arasa (Directora General de Transferència i Societat del Coneixement, Departament de Recerca i Universitat), el Vr. Climent Molins (Vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC), la Vra. Mercè Segarra (Vicerectora d’Emprenedoria, Innovació i Transferència de la UB) i el Dr. José María Cabrera (Director general de CIM UPC).

Durant la jornada, els assistents van tenir l’oportunitat d’explorar les últimes novetats en finançament per a startups tecnològiques, i projectes R+D+I, on destaquen les ponències d’experts com el Nadal Bayà d’AGAUR, la Begoña Perdiguero d’ACCIÓ, l’Emilio Iglesias de CDTI i el Francisco Badia de Grow Venture Partners.

Com a novetat, va tenir lloc el Demoday de la XaRFA, en el qual es van presentar diversos projectes innovadors en el camp de la impressió 3D que estan dins del procés de preacceleració, destacant la diversitat i l’excel·lència de projectes tecnològics dels membres de la XaRFA. 

 • CARBOPRINT 3D (CIM UPC) – IP Miguel Grande
 • FSA-m3tal (CIM UPC) – Dr. Sergio Elizalde
 • 3D µprinting (CPCM, UB) – Dr. Oriol Rius 
 • Phygital Human Bone (TR2Lab, Elisava i UVIC) – Juan Crespo
 • SSAM (PROCOMAME, EEBE UPC) – Dra. Jéssica Calvo
 • Elastom3D (CIM UPC, Gemat d’IQS i HSJD) – Felip Fenollosa, Robert Teixidor
 • Aridditive (spin-off de CIM UPC i la UPC) – Arnau Cumelles (COO)
 • PowerDIW (futura spin-off de CIM UPC i la UPC) – Maria Casas (Project Manager)

En la part final, es van tancar les portes als representants dels grups de recerca membre per donar lloc a l’Assemblea general del 2024. En aquesta es van conèixer els resultats i les iniciatives de la XaRFA per al 2024, així com es va aprovar la incorporació de nous grups i entitats a la xarxa:

 • ThinkIn 3D Mataró (Tecnocampus)
 • Bioengineering Institute of Technology (uic Barcelona)
 • 3DLAB Atmosfera (ICS EBRE)
 • TargetsLab (Facultat de Medicina de la UdG)
 • Adhesió de varis grups de l’IREC: energia, catalitzadors, nanomaterials, monitoratge i sistemes analítics, etc.
 • ISaMBEeS (Càtedra de Salut Mental | UVic – UCC)
 • TECTEX (UPC Terrassa)

Es va expressar un sincer agraïment a tots els participants, ponents, i col·laboradors que van fer possible aquest esdeveniment. La XaRFA reafirma el seu compromís amb la promoció de la recerca, la innovació i el desenvolupament econòmic en el sector de la fabricació avançada, i espera amb il·lusió continuar treballant junts i veient el progrés dels diversos projectes en el futur.

Per a més informació sobre la XaRFA i les seves iniciatives, podeu visitar el lloc web oficial de l’organització. Per a qualsevol aclariment, no dubteu a contactar amb l’equip de la XaRFA a info@xarfa.org.