PARC TAULÍ

Descripció:

La recerca del Grup de Recerca de l’Aparell Locomotor és majoritàriament clínica, centrant-se en l’estudi de procediments, materials i tractaments de les patologies relacionades amb l’aparell locomotor, que afecten ossos, músculs, tendons i articulacions. 

Es tracta d’un grup de recerca multidisciplinària format per diferents perfils professionals: cirurgia ortopèdica i traumatologia (especialistes i Metges Interns Residents en formació), rehabilitació, metges i metgesses de família d’atenció urgent, medicina interna i ortogeriatria, anestesiologia, fisioteràpia, infermeria, enginyeria biomèdica i biologia.

El grup té com a pilar tres línies de recerca:

  • Recerca de la tecnologia 3D aplicada a procediments quirúrgics de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia: models anatòmics i guies quirúrgiques.
  • Recerca focalitzada en la millora de la qualitat de procediments de patologia traumàtica.
  • Recerca focalitzada en la millora de procediments electius de cirurgia ortopèdica.
Activitat en relació a la fabricació additiva:
 

El 3DPTLab és una estructura cientificotecnològica de l’I3PT amb la missió de cercar solucions perals reptes del sector de la salut mitjançant la tecnologia 3D. Aquest aporta experiència, coneixement i recursos estructurals a tota la comunitat científica de l’entitat per desenvolupar projectes científics, tecnològics i innovadors en l’àmbit de la salut.

Serveis:

  • Serveis cientificotècnics per tal de centralitzar tecnologies i equipament i afavorir l’accés dels investigadors a tecnologies avançades
  • Biobanc, plataforma de suport al personal investigador per a centralitzar les col·leccions de mostres biològiques usades en recerca

Spin-offs: –